DEN HAAG – 10 december 2015 – Met een welgemikt schot van ADO-speler Danny Bakker  is woensdag 9 december de zonne-installatie op het dak van het KYOCERA Stadion officieel in gebruik genomen. Om deze mijlpaal te onderstrepen wordt de complete voorzijde van het stadion tot en met de wedstrijd aanstaande zaterdagavond tegen Willem II feestelijk groen uitgelicht.

De installatie is met zijn 2900 panelen één van de grootste gebouw gebonden zonne-energie projecten van Nederland en levert een waardevolle bijdrage aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te maken. ADO Den Haag zal de circa 600.000 kWh groene stroom afnemen die de installatie op jaarbasis opwekt. Dit is omgerekend goed voor het elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens en is ongeveer 50% van het jaarlijkse stroomverbruik van de voetbalclub.

KYOCERA heeft de zonnepanelen geproduceerd en geleverd en maakt hiermee haar entree op de Nederlandse markt voor zonne-energie. Eneco investeerde in de ontwikkeling, realisatie en het beheer van de installatie. Het is tot nu toe haar grootste zonne-project in eigen beheer.  De gemeente Den Haag stelde het dak van het stadion beschikbaar.

Het
project voorkomt een CO2-uitstoot van 272 ton per jaar. Dat betekent dat het project een waardevolle bijdrage zal leveren aan de plannen van de gemeente Den Haag om in 2040 klimaatneutraal te zijn. 

  

Terug naar overzicht